19 september 2017: Enthousiaste studenten tijdens Masterclass Letselschade Rijksuniversiteit Groningen

Op 4 en 5 september jl. organiseerde Stichting Beer impuls, in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen, een Masterclass Letselschade voor de juridische faculteit. De Masterclass vond plaats in het oude kantongerecht van Groningen, dat thans als collegezaal fungeert voor de Faculteit Theologie. John Beer, Marco Zwagerman en Veeru Mewa verzorgden namens Stichting Beer impuls deze Masterclass. Prof. mr. dr. Albert Verheij was namens Rijksuniversiteit Groningen nauw betrokken bij de Masterclass.

Naast presentaties over de eigenschappen waarover een goede letselschadeadvocaat moet beschikken, werd onder andere ook gesproken over medische aansprakelijkheid, werkgeversaansprakelijkheid, vliegrampen, Amerikaanse toestanden in het Nederlandse aansprakelijkheidsrecht en het leerstuk van eigen schuld.

Ook werden praktijkgerichte pleitoefeningen gehouden aan de hand van drie geanonimiseerde dossiers die de studenten vooraf toegestuurd kregen. Stichting Beer impuls ontving mooie, constructieve feedback en werd door enthousiaste en gemotiveerde studenten aangemoedigd om dit soort Masterclasses te blijven geven. Ervaring leert dat studenten weinig praktijkervaring opdoen tijdens hun studie. Stichting Beer impuls hoopt met dit soort Masterclasses en gastcolleges bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van jong talent op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en personenschade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*