PERSBERICHT

Amsterdam, 12 mei 2020 

Shortlist scriptieprijs 2020 Stichting Beer impuls bekend gemaakt 

Voor het vijfde jaar op rij zal de scriptieprijs van Stichting Beer impuls worden uitgereikt aan de beste masterscriptie op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en/of personenschade. De shortlist werd inmiddels bekend gemaakt. 

Dit lustrum doet het bestuur terugblikken op een evenement dat inmiddels een bijzondere traditie is geworden. De stichting stimuleert de ontwikkeling van jong talent met belangstelling voor aansprakelijkheidsrecht en personenschade. Het bestuur van de stichting is verheugd dat de scriptieprijs een mooie impuls vormt op het gebied van de ontwikkeling van jong talent. 

Inzendingen worden beoordeeld op:  

  • Relevantie voor de positie van het slachtoffer in de personenschadepraktijk; 
  • Taalvaardigheid; 
  • Originaliteit; 
  • Vernieuwende inzichten. 

Per vakgroep kon één scriptie worden aangeleverd. Het bestuur heeft in totaal vijf inzendingen – alle van hoge kwaliteit – ontvangen en heeft deze vijf scripties beoordeeld. Op volgorde van binnenkomst werden de volgende scripties ontvangen: 

  1. Aansprakelijkheid rondom ketenzorg, geschreven door Dominique van Grootveld en aangeleverd door de Universiteit van Amsterdam (UvA), vakgroep Publiekrecht/Gezondheidsrecht; 
  2. De wet afwikkeling massaschade in collectieve actie, geschreven door Alessandra Oving en aangeleverd door de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), vakgroep Privaatrecht; 
  3. Zorgplicht en ziekenhuisfaillissement, geschreven door Lucas Brand en aangeleverd door de Universiteit van Amsterdam (UvA), vakgroep Privaatrecht;
  4. Persoonsgegevens en immateriële schade, geschreven door Milou Janssen en aangeleverd door de Radboud Universiteit Nijmegen, vakgroep Burgerlijk Recht; 
  5. Zwarte dozen in (deels) zelfrijdende auto’s: handen aan het stuur, geschreven door Laurens de Vor en aangeleverd door Maastricht University, vakgroep Privaatrecht. 

Een shortlist van drie (geanonimiseerde) scripties werd voorgelegd aan de jury van de stichting, net als vorige jaren bestaande uit prof. mr. C.C. van Dam, mr. dr. F.Th. Kremer en mr. J.M. Beer. Scripties 1, 2 en 4 werden (uiteraard ook geanonimiseerd) geselecteerd voor die shortlist.  

De jury heeft inmiddels – door de coronamaatregelen op alternatieve wijze – juryberaad gehouden over deze drie scripties en zal onder voorbehoud op 10 november 2020 op feestelijke wijze bekend maken welke auteur en vakgroep de scriptieprijs 2020 zullen winnen. De prijsuitreiking stond oorspronkelijk gepland voor vandaag, maar is uitgesteld vanwege de bijzondere coronatijd en bijbehorende maatregelen. De meedingende vakgroepen en auteurs zullen te zijner tijd meer details ontvangen over de prijsuitreiking op 10 november a.s.  

Voor meer informatie over de stichting: www.beerimpuls.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*