PERSBERICHT | Amsterdam, 18 augustus 2022

Shortlist scriptieprijs 2022 Stichting Beer impuls bekend gemaakt

Ook dit jaar zal de scriptieprijs van Stichting Beer impuls weer worden uitgereikt aan de beste masterscriptie op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en/of personenschade. De shortlist werd inmiddels bekend gemaakt nadat de jury een oordeel vormde op basis van geanonimiseerde scripties.

De stichting stimuleert de ontwikkeling van jong talent met belangstelling voor aansprakelijkheidsrecht en personenschade. Het jaarlijks uitschrijven van een scriptieprijs geeft hieraan een constructieve impuls, net als het organiseren van diverse masterclasses op het gebied van personenschade, waardoor studenten van dichtbij kennis kunnen maken met dit vak. 

Het bestuur van de stichting is verheugd dat de scriptieprijs inmiddels is uitgegroeid tot een begrip binnen de letselschadebranche.

Inzendingen voor de scriptieprijs worden beoordeeld op: 

 • Relevantie voor de positie van het slachtoffer in de personenschadepraktijk;
 • Taalvaardigheid;
 • Originaliteit;
 • Vernieuwende inzichten.

Per vakgroep kon één scriptie worden aangeleverd. Drie meedingende scripties voldeden aan de gestelde vereisten en vormen dit jaar de shortlist

Op volgorde van binnenkomst werden de volgende scripties – alle van hoge kwaliteit – ontvangen:

 1. De rechter en gedragingen ex post bij gevaarzetting
  Lenka van der Grinten (Universiteit Utrecht, Molengraaff Instituut voor Privaatrecht)

 2. Medische aansprakelijkheid en AI
  Jan van Staalduinen (Universiteit Leiden, Instituut voor Privaatrecht, afdeling civiel recht)
 1. Vergoeding van gederfde zwarte inkomsten
  Levi Boor (Erasmus Universiteit Rotterdam, vakgroep privaatrecht)

Deze drie (geanonimiseerde) scripties werden voorgelegd aan de jury van de stichting, net als vorige jaren bestaande uit prof. mr. C.C. van Dam, mr. dr. F.Th. Kremer en mr. J.M. Beer. Informatie over de auteurs en de vakgroepen die de scripties aanleverden, werd aan de jury pas bekend gemaakt na het juryberaad en de beoordeling door de jury.

De jury zal op maandag 19 september a.s. vanaf 16.00 uur op feestelijke wijze bekend maken welke auteur en vakgroep de scriptieprijs 2022 zullen winnen. De meedingende vakgroepen en auteurs zijn hiervoor uiteraard uitgenodigd.

We hopen de auteurs en vakgroepen dan fysiek te kunnen ontmoeten! Voor meer informatie over de stichting: www.beerimpuls.nl. Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Monique Heijst (+31622922733).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*