Prijsuitreiking scriptieprijs Stichting Beer impuls

PERSBERICHT, AMSTERDAM 9 MEI 2017

In juni 2016 schreef Stichting Beer impuls, net als in 2015, een landelijke scriptieprijs uit voor de beste masterscriptie op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en/of personenschade. Per aangeschreven vakgroep (universiteit) kon één scriptie aan het bestuur van de stichting worden voorgelegd.

Stichting Beer impuls stimuleert de ontwikkeling van jong talent met belangstelling voor aansprakelijkheidsrecht en personenschade. Inzendingen worden derhalve beoordeeld op: 

  • Relevantie voor de positie van het slachtoffer in de personenschadepraktijk;
  • Taalvaardigheid;
  • Originaliteit;
  • Vernieuwende inzichten.

Het bestuur heeft in totaal zes inzendingen ontvangen en heeft deze zes scripties beoordeeld.  Drie van deze scripties zijn daaruit geselecteerd en (geanonimiseerd) voorgelegd aan de jury, bestaande uit prof. mr. C.C. van Dam, mr. dr. F.Th. Kremer en mr. J.M. Beer. Het betreft hier de volgende scripties:

  • ChiChi de Haan, Universiteit van Amsterdam (UvA) ‘De zorgverlener als tweede slachtoffer’;
  • Jasper van Ittersum, Universiteit Leiden ‘De juridische lijdensweg van maligne mesothelioom- en asbestgerelateerde longkankerslachtoffers’;
  • Eva Schutte, Radboud Universiteit ‘Arbeidsvermogensschade bij kinderen: koffiedik kijken of calculated guess?’.

De jury heeft inmiddels een winnende scriptie gekozen, die bekend zal worden gemaakt tijdens de prijsuitreiking op donderdag 15 juni a.s. Nadien zult u op de site van Stichting Beer impuls actuele informatie vinden over de winnende scriptie/vakgroep.

Voor vragen over dit bericht of over de scriptieprijs kunt u mailen naar info@beerimpuls.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*