Stichting Beer impuls schrijft voor het vierde jaar op rij een landelijke scriptieprijs uit

PERSBERICHT

Amsterdam, 11 oktober 2018

Stichting Beer impuls stimuleert de ontwikkeling van jong talent met belangstelling voor personenschade en aansprakelijkheidsrecht. In dat kader schrijft de stichting jaarlijks een landelijke scriptieprijs uit, waarbij de vakgroepen (op dit rechtsgebied) van alle rechtenfaculteiten in Nederland de beste scriptie van hun studenten kunnen aanleveren.

Stichting Beer impuls bestaat inmiddels alweer vier jaar en de landelijke scriptieprijs is zo langzamerhand een begrip geworden, mede dankzij het enthousiasme van de meedingende vakgroepen en auteurs. Met deze scriptieprijs, maar ook met het geven van gastcolleges en masterclasses, hoopt de stichting een belangrijke bijdrage te blijven leveren aan de ontwikkeling van jong talent op het gebied van rechtshulp aan slachtoffers van personenschade.

Nadat op 23 mei jl. Idya Karimi en het Molengraaff-instituut van de Universiteit Utrecht de scriptieprijs van Stichting Beer impuls in ontvangst namen, is er opnieuw een scriptieprijs uitgeschreven voor de beste scriptie van 2018. De vakgroepen zijn inmiddels aangeschreven en krijgen tot 31 december a.s. de tijd om de beste scriptie van hun studenten mee te laten dingen naar deze prijs. Per vakgroep kan één scriptie, geschreven in 2018, worden aangeleverd. 

Ook dit jaar zal de jury bestaan uit: prof. mr. C.C. van Dam, mr. dr. F.Th. Kremer en mr. J.M. Beer. Inzendingen worden beoordeeld op relevantie voor de positie van het slachtoffer, taalvaardigheid, originaliteit, creativiteit en vernieuwende inzichten.

Voor meer informatie over deze scriptieprijs en Stichting Beer impuls kunt u contact opnemen met info@beerimpuls.nl of kijken op www.beerimpuls.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*